Steigerhout kopen Gent

Geschatte leestijd: 3 min.

19/02/2021

Knap voor je interieur, vriendelijk voor je budget

Steigerhout kopen is de snelste weg naar een stijlvol huis. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of voor de eerste keer je handen uit de mouwen steekt, met steigerhouten planken creëer je het trendy interieur van je dromen. Al wat je nodig hebt is een portie creativiteit, steigerhout van kwaliteit en wat gereedschap. 

Met steigerhout breng je een natuurlijke én moderne toets aan in je woonkamer, winkel of horecazaak. Steigerhout kopen is de eerste stap naar een uitnodigende, warme uitstraling voor je meubels, displays of toonbank. En vergeet ook je muren niet. Want steigerhout is ook perfect geschikt als wanddecoratie of muurbekleding.


Steigerhout kopen: het aanbod van Hanssens Hout

Steigerhout kopen in Gent, dat doe je bij een vakman. Zo ben je niet alleen zeker van hoogwaardige steigerhouten planken. Maar krijg je ook alle informatie over verwerking én behandeling. Breng ons een bezoekje en ontdek:

  • gebruikt steigerhout van 32 x 200 (lengte = 500 cm)
  • nieuw steigerhout van 32 x 200 (lengte = 500 cm)
  • gebruikte steigerdelen
  • professioneel advies over behandeling voor binnen- en buitengebruik


Wat is steigerhout?

Steigerhout is eigenlijk recuperatiehout. Er worden géén extra bomen voor geveld. Het is dus een prachtige, natuurlijke grondstof voor jouw huis, winkel of kantoor. Steigerhouten planken worden gebruikt als stellinghout op bouwwerven. De authentieke, kenmerkende grijze sluier is het resultaat van intensief gebruik en blootstelling aan de buitenlucht.

Steigerhout nieuw kopen kan ook. In dat geval geniet je van de pure uitstraling van het hout en kan je het zelf mooi behandelen én laten verouderen. Het robuuste karakter van steigerhouten planken zijn een unieke blikvanger – binnen én buiten.


Zó ga je aan de slag met je steigerhout

Als onze klanten steigerhout kopen, hebben ze tal van vragen. Natuurlijk helpen we je met plezier verder. We zetten alvast enkele tips voor je op een rijtje.

  1. Steigerhout schuren
    Wil je jouw steigerhout schuren, ga dan steeds aan de slag met de bolle kant van de plank. Deze is het sterkst en geeft het mooiste resultaat.
  2. Schroeven in steigerhout
    Een slim advies: boor éérst gaatjes in je steigerhout voor je schroeft. Zo splijt of splintert je steigerhouten plank niet. Gebruik ook schroeven van RVS of inox. Die roesten niet en verzekeren je jarenlang van een knappe uitstraling.
  3. Steigerhout stof- en vuilvrij maken
    Stof en vuilresten van gebruikt steigerhout verwijderen doe je best met een hogedrukspuit. Dat garandeert je stofvrij steigerhout, maar hou er wel rekening mee dat de planken er minder robuust uit kunnen zien achteraf.
  4. Steigerhout buiten gebruiken
    Steigerhout in de tuin is altijd een goed idee. Voor een lange én mooie levensduur raden we je wel aan om het hout te behandelen. Onze speciale olie of beits voor steigerhout is hier perfect voor geschikt. Steigerhout kopen in Gent? Ontdek een wereld vol mogelijkheden, kwaliteit én advies bij Hanssens Hout. Kom gerust eens langs in onze houthandel!