Over ons

Automatisch platenmagazijn

Het grootste automatisch platenmagazijn van Oost-Vlaanderen kunt u bij ons terugvinden. Dit is een afgeschermde zone binnen dewelke twee manipulatoren met vacuümopname unit de volledige materiaalstroom van platen en deuren automatiseren:

  • Invoer in automatisch platenmagazijn
  • Volledig automatisch magazijnbeheer
  • Transport naar de opdeelzaagmachine
  • Uitvoer uit automatisch platenmagazijn

Dit is een noodzaak voor de moderne houthandelaar. Manuele handling van plaatmaterialen is te duur, te belastend voor machine operatoren en leidt vaak tot beschadigingen van delicate decors.

Ecologisch bewust

Hanssens Hout draagt ecologie hoog in het vaandel. Onze houthandel is quasi onafhankelijk van het elektriciteitsverbruik door de installatie van 816 zonnepanelen. Dankzij deze installatie produceert Hanssens Hout 138,72 kWp. Wij proberen onze ecologische voetafdruk tot een minimum te herleiden.

Om dit te doen hebben wij een aantal investeringen gedaan waaronder:

  • Elektrische heftruck.
  • Energie spaarlampen.
  • Sorteren en recycleren van afval.
  • De zoektocht naar duurzame mobiliteit om deze producten te importeren.
  • Het vervangen van de bestaande verwarmingsketel door een condensatieketel.
  • Het isoleren van de kantoren?

Zo wordt er door de plaatsing van de 280 zonnepanelen zelfs groene stroom geproduceerd wat een grote stap vooruit is voor onze planeet!

Toonzaal en voorraad.

Dankzij onze grote voorraad kunnen wij op elk moment ontzettend veel houtsoorten leveren. Bezoek ook onze toonzaal voor een ruim assortiment aan gespecialiseerde houtproducten. Bovendien organiseren wij samen met onze leveranciers doorlopend workshops en praktische demonstraties.

CNC machine

De grote technologische sprong voorwaarts. Verschillende bewerkingen zijn mogelijk zoals allerlei freeswerk en boringen.

Opdeelzagen

In ons magazijn staan drie computergestuurde opdeelzagen. Wij verzagen tot op een 10de van een millimeter juist en dit bij alle types plaatmaterialen.  Hiertoe beschikken wij over een volautomatische computergestuurde opdeelmachine met voorritsaggregaat en optimalisatieprogramma.

Drenkingsinstallatie

Drenkingsinstallatie om het hout te verduurzamen. Overige houtbewerkingsmachines zoals lintzagen, schaaf- en schuurmachines kunnen natuurlijk ook niet ontbreken.

Een rijke geschiedenis.

Het bedrijf Hanssens Hout bestaat al een hele periode. Om u te begeleiden door deze periodes hebben we de belangrijke gebeurtenissen eens op een rijtje gezet.

Oprichting

In 1904 richten de gebroeders Auguste en Alphonse Hanssens 'Une société en nom collectif' op met de naam 'A & A Hanssens'. Met de maatschappelijke zetel in de Stroplaan 73 te Gent.

Alphonse Hanssens

Op 18 september 1923 beslist Auguste Hanssens zijn aandelen van het bedrijf over te laten aan zijn broer Alphonse Hanssens.

Maria-Emerentia Duyck

Op 18 juni 1929 komt Alphonse Hanssens te overlijden. Hij was amper 47 jaar. Hij overleed ten gevolge van een embolie. Zijn echtgenote Maria-Emerentia Duyck beslist samen met haar kinderen de houthandel verder te zetten.

Amaat en Ferdinand Hanssens

De twee zonen van Alphonse en Maria-Emerentia, Armaat en Ferdinand Hanssens richten op 2 juli 1936 de PVBA "Firma Alphonse Hanssens' op met als handelsregister 341. De maatschappelijke zetel blijft in de Stroplaan 69 te Gent.

Port-Arthurlaan

In 1960 werd er besloten de handelsactiviteiten te verhuizen van de Stroplaan naar het havengebied: Port-Arthurlaan 90 te Gent.

3e generatie: Paul en Eric Hanssens

Paul en Eric Hanssens leiden samen het bedrijf tot in 2006. In 1993 richten ze samen de NV Hanssens Hout op en werken samen aan de verdere uitbreiding van de houthandel.

Lignac

In 1985 traden we toe tot de Lignac. Deze groepering telt 10 grote houtbedrijven en heeft drie doelstellingen: de gezamenlijke aankoop van goederen om de prijzen te drukken, uitwisselen van informatie over hout- en bouwmarkt en exclusieve verdeling voor België van buitenlandse producten.

Frederic Hanssens

Frederic Hanssens, zoon van Paul, komt in 2000 de houthandel versterken en neemt in 2006 het roer over van Paul en Eric Hanssens.